As Syahid Collections : Baju Kurung Batik Bella D Zarra

Social Icons

Friday, 12 February 2016

Baju Kurung Batik Bella D Zarra


Baju Kurung Malaysia Bella D Zarra


Ni bukan baju kurung Zara Batrisya, heroin Cinta Si Wedding Planner eh. Ehehe... :) Almaklum sekarang ni demam Drama Cinta Si Wedding Planner kan, so, nama koleksi baju pun kita namakan sempena nama heroin tu. Boleh lah ek.

Kalau sebelum-sebelum ni dah banyak koleksi songket kami keluarkan, kali ini kita bagi laluan kepada design batik pula lah ye. Ramai yang nak corak batik ni.

Batik juga menyerlahkan ciri-ciri kemelayuan, selain dari songket. 

Walaupun Indonesia juga ada batik, tetapi batik dari Malaysia berbeza dari Indonesia. 

Batik Malaysia berasaskan corak flora (bunga), manakala batik Indonesia berasaskan corak fauna (haiwan). 

Jadi, untuk Koleksi terbaru dari As Syahid Collections, kami tampilkan Koleksi Baju Kurung Malaysia berasaskan batik yang dinamakan Koleksi Bella D Zarra. 

Sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis-majlis rasmi. Pakai baju ni untuk ke pejabat pun boleh, biar tampil ekslusif eksekutif gitu.  

Material : Baju diperbuat daripada kain Korean Creepe berkualiti Gred A++ dipadankan dengan kain bercorak abstrak dengan gabungan seni ukir lukis BATIK yang berwarna terang dan menyerlah.

READY STOK. 

Stok TERHAD. Kalau dah habis, tiada restock ye dear. 

Siapa cepat, dia dapat. 

Kami tampilkan 11 warna terang untuk menyerlahkan penampilan anda. Pakai warna terang dan ceria ke tempat kerja, insyaAllah, mood anda juga akan ceria sahaja nak ke tempat kerja. Yang selalu Monday Blues aje tu, cer try pakai baju color terang dan ceria. Ceria-ceriakanlah diri anda ^_^



BDZ-231 Merah Hati
SOLD OUT



BDZ-232 Irish Coffee
SOLD OUT
                               


BDZ-233 Magenta Gelap
SOLD OUT
                             



BDZ-234 Coral Gelap
XL sahaja


BDZ-235 Biru Dodger
SOLD OUT


baju kurung batik terkini murah online 2016 kelabu gelap BDZ-301
BDZ-301 Kelabu Gelap
SOLD OUT



baju kurung batik malaysia merah hati BDZ-302
BDZ-302 Merah Hati
SOLD OUT


baju kurung batik terkini murah online 2016 coklat BDZ-303
BDZ-303 Coklat
SOLD OUT


baju kurung malaysia batik gold emas terkini raya 2016 BDZ-304
BDZ-304 Gold
SS


baju kurung malaysia batik terkini online murah biru BDZ-305
BDZ-305
SS, S, L, XL 


baju kurung malaysia batik terkini online murah ungu purple bdz-306
BDZ-306 Ungu
SOLD OUT

baju-kurung-malaysia-terkini-online-merah-bata-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-401
BDZ-401 Merah Bata
S, XL dan XXL


baju-kurung-malaysia-terkini-online-pink-merah-jambu-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-402
BDZ-402 Pink 
S, M


baju-kurung-malaysia-terkini-online-biru-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-403
BDZ-403 Dazzling Blue 
M, L, XL dan XXL

BDZ-404 Merah - SS, S, M, L, XL, XXL


baju kurung batik malaysia terkini 2016 online kelabu gelap dark grey BDZ-405
BDZ-405 Dark Grey - M



baju kurung batik malaysia terkini 2016 online merah jambu pink magenta BDZ-406
BDZ-406 Pink Magenta - S, M


baju kurung batik malaysia terkini 2016 online hijau teal green BDZ-407
BDZ-407 Teal Green - SOLD OUT


baju kurung batik malaysia terkini 2016 online turqoise BDZ-408
BDZ-408 Turqoise - S, M, L



Berita baik!. 
Ada Baju Terbaru sesuai untuk anda gayakan ke mana jua majlis :)


PERHATIAN : Warna baju gambar adalah 90% REAL COLOR. Perbezaan color kerana faktor pencahayaan kamera dan resolusi laptop/handphone anda. 


===
UKURAN SAIZ BAJU
===

Rujuk jadual saiz di bawah ini untuk tentukan saiz baju anda :



===
HARGA
===

RM 145  (Semenanjung)
RM 150 (Sabah / Sarawak)

Saiz XXL tambah RM 20


===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820

 SMS / WhatsApp "Kod baju & Saiz" ke 019 - 776 3820


Update ASC

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

LIKE US!

FOLLOW G+ KAMI

Dapatkan Koleksi Baju Kurung Terkini terus ke emel anda

Corak Baju Mana Yang Anda Suka? Boleh pilih lebih dari 1 :

CARA ORDER

Untuk order :

WhatsApp / SMS "Kod Baju dan Saiz yang nak order"

ke

019 - 776 3820


 
Blogger Templates